En afgørende kompetence der styrker din generelle glæde, dit selvværd og ikke mindst øger din robusthed, er din selvregulering.

Selvregulering dækker over begreber som selvkontrol, behovsudsættelse, selvdisciplin og impulskontrol. Det kan du læse mere om i mine tidligere indlæg om emnet.

Her lovede jeg at dele en øvelse mere med dig, nemlig at løse en opgave, som du har mindst lyst til! Ja det lyder måske ikke vildt spændende.  Men tænk lige engang – opgaven skal jo løses uanset hvad, og når du rent faktisk har fået taget hul på en opgave, som du ikke har videre meget lyst til, så er det en endnu større sejr for dig, når du kan sætte hak ved at opgaven er løst! På den måde får du dobbelt bonus.

 

Løs en hadeopgave!

Nu er det så tid til næste skridt, hvor du løser noget, du ikke har lyst til, men som du ved vil give dig en tilfredshed på den lange bane.

Hvad kan det være?

Det kan være:

  • rydde op i klædeskabet
  • svare på en besværlig mail
  • lette dig fra sofaen og tage til træning
  • eller få malet hylden i køkkenet.

Sådan gør du:

  • Lav din egen liste over gøremål som du synes er for kedelig/besværligt/ligegyldigt
  • Vælg det du har mindst lyst til – og gør det nu!
  • Det kan også være at starte dagen med de gøremål på listen, som du har mindst lyst til

Mærk din selvreguleringsmuskel vokse for hver kedelig/besværlig/ligegyldig opgave du løser, og igen her skifter fokus fra at løse ”hade-opgaver” til at træne din selvregulering.

Jeg håber du har fået en masse inspiration til opgaveløsning og det frie valg – har du nogle spørgsmål eller vil du have hjælp til dine konkrete udfordring så ring til mig på 60542274 eller skriv til mail@tncoaching.dk

 

Mange hilsner fra Tina. 🙂

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *