Min kollega Morten Brøgger har skrevet et blogindlæg, som jeg vil dele med dig. Han vil løbende skrive indlæg, som jeg vil dele med dig. Rigtig god fornøjelse med læsningen. De bedste hilsner fra Tina.

Spring ud – eller ej

Hvor der med faldskærmsudspring er en fysisk konsekvens af, at skærmen er i stykker, er der ikke i nærheden af den samme konsekvens af at gøre noget frygtløst på jobbet. Jo, der kan være en yderste konsekvens, at du bliver fyret, eller virksomheden lukker, men du er ikke i frit fald fra 2 km højde – fysisk. Psykisk kan din krop dog ikke skelne de to oplevelser fra hinanden. Derfor er der mange af os, der undlader at udfordre os selv, ved at gøre noget vi finder modigt eller frygtløst. 

Inspirerende erhvervsleder

Jeg talte før sommerferien med en rigtig dygtig erhvervsleder, der har skabt rigtig gode resultater med sin virksomhed, gennem flere år. Jeg spurgte ham til noget modigt han havde gjort som leder. Han tænkte lidt og fortalte, at han for år tilbage, havde kaldt alle folk sammen og informeret om, at han i en måned midlertidigt ville overlade styringen af virksomheden til medarbejderne. Han var tro mod beslutningen, og havde kun nogle få opgaver, som alle var enige i, at det var bedst han stadig varetog – det var dog ikke ledelsesopgaver. 

Som han sad der, i det meget flotte mødelokale og reflekterede over forløbet dengang, fortalte han at han havde lært rigtig meget om sig selv. Han havde også lært rigtig meget om medarbejderne, for de reagerede naturligvis forskelligt. Vi talte om det modige i beslutningen og eksekveringen af den beslutning. Han så det ikke nødvendigvis som noget frygtløst, for han syntes det var et rigtig interessant eksperiment.

MESTR – hjælper med at udfolde mod, kreativitet og nysgerrighed

Udviklingsmodellen er egentlig meget simpel, men kan være krævende at udføre. Ved at følge modellen, træner du helt automatisk din frygtløshed, for du skifter fokus i din målorientering. Fra at være målfokuseret, bliver du ny mere procesorienteret, og det hjælper dig til at gøre dig mere modig – både i dit lederskab, men også i andre aspekter af dit liv.

Modellen i sin enkelthed, består af disse fem trin:

Erfaringer fra dem, jeg hidtil har samarbejdet med er, at specielt erkendelsen og slip, kan være svære at komme igennem. Det er netop her frygtløsheden kommer ind. Når du mentalt har indstillet dig på at teste en ny adfærd, og bagefter analyserer resultatet, vil du opleve en glæde og stolthed over at have ændret noget. Den glæde og stolthed, giver dig energi til andre udfordringer. Du kan med andre ord træne dit mod, så du automatisk bliver mere modig eller frygtløs.

Ved du at frygtløs ledelse er et valg?

Du har nu mulighed for at deltage i en banebrydende lederuddannelse, der tager udgangspunkt i dig og din ledersituation. Giver dig mulighed for at arbejde med dine egne mål med dit lederskab, og få massevis af inspiration fra dygtige mennesker fra hele verden. Se mere her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *