I mine coachingsessioner med medarbejdere eller ledere der foregår 1:1, er commitment altid en fast del af samtalen. 

Som coach er det min opgave at gøre mit yderste for at sikre mig at fokuspersonen, (den person, som har fået coaching), har de optimale forudsætninger for at lykkes med det vedkommende har besluttet. Sådan at fokuspersonen rent faktisk går ud og fører de ønskede handlinger ud i livet, som hun/han har sat sig for.  

Uden commitment vil der være en tendens til at vi siger én ting, men gør noget andet. 

Commitment i et team

På samme måde er det også vigtigt med commitment i et team. Måske har du prøvet i dit team, at alle har sagt ja til en given opgave eller løsning, men at der ikke er blevet handlet på det. Dels kan det handle om kollektivets ansvarsunddragelse – altså at alle teammedlemmerne har sagt ja, og i den forventning, at det er der nok en af de andre der klarer. 

Derudover kan det også handle om at teammedlemmerne ikke har givet deres meninger tilkende, ikke er blevet hørt i tilstrækkelig grad, der kan herske en konfliktskyhed, som du kan læse om i mit tidligere indlæg. 

Når teamet er handlingslammet

Nogle teams bliver simpelthen handlingslammet i deres iver for at opnå total enighed, og dermed i virkeligheden ikke evner at tage diskussionerne og komme videre derfra. 

Teamet comitter sig til beslutninger og handlingsplaner

På den måde er konflikterne og diskussionerne i et team vigtige. Selvom teammedlemmerne generelt er villige til at commite sig, gør de det ikke hvis de ikke har givet deres mening til kende, for derefter rigtigt at kunne tilslutte sig løsningen. 

Et team kan godt være uenige, men stadig opnå fuld commitment fra alle teammedlemmerne, som om alle helt fra begyndelsen har tilsluttet sig en given beslutning, når bare teammedlemmerne høres og ved, at deres input er blevet overvejet. 

Du får her et par afsluttende refleksions-spørgsmål:

  • Hvordan aflæser du inkongruens i dit team? 
  • Hvordan kan du sikre dig ægte commitment i dit team? 

Kontakt os 

Har du brug for hjælp til at udvikle dig team, og skabe commitment i teamet, så kontakt erhvervscoaches Morten Brøgger (61 61 29 67) eller Tina Nielsen (60542274), og hør hvordan vi hjælper dig og dit team bedst videre. 

Vi arbejder med Five Behaviors of a Cohesive teamTM, der er et ideelt værktøj til at arbejde med teams, der ønsker at blive high performing. Det fantastiske ved dette værktøj er, at det både virker som analyse og eksekveringsværktøj. Det kan også kombineres med Everything DiSC© personprofilværktøjer.

Morten Brøgger
Tina Nielsen
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *